Lichter dan klassieke steensoorten, maar daarom niet minder stevig
Keramiek is relatief nieuw in de keukenwereld. Dit innovatieve materiaal is een stuk lichter dan klassieke steensoorten. Werkbladen in keramiek zijn zo stevig en hard dat het onmogelijk is er krassen in te maken. Bovendien zijn ze bestand tegen temperaturen van meer dan 200 °C. U mag dus gerust uw potten en pannen neerzetten op het werkvlak zonder dat u risico op schade loopt.
Keramieke werkbladen: een op en top natuurlijk product.
Door de dichte structuur van keramiek krijgen vlekken, zuren of zoute bestanddelen geen vat op het materiaal. Ook bacteriën kunnen niet doordringen tot de kern van de structuur. Keramiek is hierdoor bijzonder onderhoudsvriendelijk en hygiënisch.
Keramische werkbladen zijn beschikbaar in een extra groot formaat (tot 3,05 meter), wat toelaat naadloos te werken op grote oppervlakken. Tal van tinten en structuren in warme kleuren zijn mogelijk, net als bewerkingen die ook worden uitgevoerd op graniet of composiet, zoals vlakbouwuitsparingen voor spoelbakken en kookplaten. Het materiaal komt zowel in een landelijke, moderne als strak-minimalistische keuken tot zijn recht. Aan de vervaardiging van keramische werkvlakken komen geen chemisch solventen te pas. Het is een op en top natuurlijk product.